Tudnivalók

2015.01.01-től a klímaberendezések felszerelését és beüzemelését Európa Uniós rendelet szabályozza. A 14/015. (II.10) Kormányrendelet értelmében, az R410A hűtőközeggel töltött lakossági split klímaberendezések felszerelését kizárólag ÉRVÉNYES F-GÁZ AZONOSÍTÓVAL RENDELKEZŐ SZAKEMBER VÉGEZHETI EL!

Nem veszi igénybe szerelési szolgáltatásunkat:

  1. Az ön által válaszott szakember tölti le a telepítési nyilatkozatot a klímavédelmi hatóság honlapjáról!
  2. A megfelelő helyeken töltse ki a telepítési nyilatkozatot, beleértve a szerelő nevét, adószámát és F-gáz azonosítóját is
  3. Megfelelő helyeken Ön és a szerelői is írják alá a nyilatkozatot
  4. Küldje vissza a nyilatkozatot:

Posta: 5900 Orosháza Kígyó utca 7.
E-mail: info@orosklima.hu

Igénybe veszi szerelési szolgáltatásunkat:

a Klímavédelmi hatóság által sorszámmal ellátott telepítési nyilatkozat aláírása a helyszíni felmérés során történik. A nyilatkozatot a szerelő viszi!

Minden amit a klímaszerelésről tudni érdemes!

20170726_203855
20170718_141402

1. Mennyibe kerül egy klímaberendezés felszerelése?

A klíma felszerelését megelőzően ingyenes helyszíni felmérést biztosítunk, mely során az alábbi paraméterek alapján kerül megállapításra a végső ár:

– csövezés távolsága (beltéri és kültéri egység távolsága)

– cseppvíz elvezetés

– falátfúrások

– kültéri egység elhelyezése

– elektromos bekötés

– klímaberendezés mérete

 

2. Mit tartalmaz a klímaszerelés?

– Beltéri egység felszerelése

– Kültéri egység felszerelése

– Szigetelt hűtőközeg vezeték pár

– Elektromos kábel

– Kommunikációs vezeték kiépítés

– Kültéri rezgéscsillapító bakok

– Kondenzvíz vezeték

.- Horony vésés

– Hűtőközeg feltöltés (igény esetén)

– Nyomáspróba

– Beüzemelés

Hasznos tanácsok

Mekkora hűtőteljesítményre van szükségünk?

Ezt alapvetően a helyiség mérete, tájolása, szigetelése és a benne lévő emberek, gépek hőtermelése határozza meg.

Átlagos jól szigetelt lakóépület esetén a teljesítményigényt úgy kapjuk meg, hogy az alapterületet (pl.:20 m2)

megszorozzuk a belmagassággal (pl.:2,8 m)

és az így kapott értéket (légköbméter) megszorozzuk 35 Wattal = 1960 Watt (1,96 kw).

Ebben az esetben 2,1 kw-os, vagy 2,6 kw-os klímakészüléket célszerű választani. Ezt a számítást azonban az alábbi tényezők nagyban befolyásolhatják.

Fontosabb tényezők, amelyek a szükséges teljesítményt a klimatizálandó épület vagy helység térfogatán túl befolyásolják:

– Az épület határoló felületeinek hőátadási együtthatója (szigetelése)
– Nyílászáró felületek nagysága, légzárása
– Benapozottság (tájolás)
– Beépített elektromos fogyasztók
– Jellemzően benn tartózkodó személyek száma

Mit jelent az inverteres technológia ?

Az inverteres klímakészülékek többnyire csak részleges terhelés alatt üzemelnek, mivel a komfortos hőmérséklet fenntartásához a maximális teljesítmény töredéke is elég. Az inverteres klímakészülékek folyamatosan a hűtési igényünkhöz igazítják a teljesítményüket. A hagyományos berendezések nem képesek a teljesítményük növelésére vagy csökkentésére, hanem folyamatosan ki- és bekapcsolják a meghatározott sebességen működő kompresszort.
Az inverter ezzel szemben olyan szabályozó, amely ideális sebességre kapcsolja át a kompresszort: alacsonyabb fordulatszámon működteti, ha éppen nincs szükség nagyobb teljesítményre a megfelelő mértékű hűtéshez.

A technológia főbb előnyei:

  • Jelentősen csökken a zajszint (így éjszaka is bátran üzemeltethetjük anélkül, hogy zavarna az alvásban).
  • Az inverteres készülékek magasabb energiaosztályba tartoznak, akár 30-50%-os üzemköltség-megtakarítás is elérhető velük.
  • A helyiséget jóval rövidebb idő alatt hűtik le, mint a hagyományos (on-off) készülékek.
  • A beállított belső hőmérsékletet sokkal pontosabban lehet velük tartani (jobb komfort érzet, nincs „huzathatás”).
  • Nincs indítási áramlökés, mert az inverteres klíma kompresszora, nem 100%-os teljesítménnyel indul, így olyan helyekre is telepíthetők ahol, az elektromos hálózat nem bírja a hirtelen felvett áramcsúcsokat.
  • A megtakarított energia árából idővel megtérül az inverteres készülékbe fektetett értéktöbblet.

 

A multisplit készülékeknél az ár tartalmazza a kültéri egység és a beltéri egységek árát is?

A legtöbb gyártó már kizárólag variálható rendszerű multisplit klímakészülékeket kínál. Ennek nagy előnye a rendkívüli rugalmasság, hiszen jóval több variáció összeállható belőle, mint az előre fixen összepárosított készülékeknél. Ebben az esetben mi válogathatjuk össze a beltéri egységeket és a hozzá szükséges kültéri egységet.

A Variálható rendszerű klímakészülékek keresésénél javasoljuk, hogy először válassza ki hány és milyen teljesítményű beltéri egységre van szüksége és utána a kombinációs táblázat segítségével válassza ki a hozzá szükséges kültéri egységet.

Fontos, hogy nem kombinálható különböző gyártók beltéri és kültéri egységei egymással. Amennyiben segítségre van szüksége, hívjon telefonon és szívesen segítünk a tervezésben.

Üzemeltetés:


Helyes szigetelés, csukott ajtó-ablak

Akinek még új a klímája, annak lehet, hogy új szokásokat is fel kell vennie. Amíg működteti a berendezést, nem hagyhatja hosszabb ideig tárva-nyitva az ablakot és az ajtót, ugyanis ilyenkor az utcát hűti, pénzt dob ki az ablakon. A klímát beszereltetőknek érdemes rendszeresen ellenőrizniük a nyílászárók szigetelését is: a hatékony hűtés – akárcsak a hatékony fűtés – nem fér össze az elégtelenül szigetelt ajtókkal-ablakokkal.

 

A “klímabetegség” megelőzése:

Amellett hogy a beltéri levegő minősége befolyásolja a közérzetünket, számos betegség kialakulásában is játszhat szerepet: évről évre egyre több olyan ember fordul orvoshoz pl. légúti, influenzás panaszokkal, fejfájással, aki sok időt tölt klimatizált térben. A klímabetegség elsősorban a nagyobb irodaépületekben jelent problémát, ám akár otthonunkban is kedvezőtlenül változhat a levegő minősége, ha helytelenül használjuk a légkondicionálást. A betegségnek ugyanis nem maga a klíma berendezés az oka, hanem annak a szakszerűtlen használata.
Sokan azt gondolják, hogy nem bírják a légkondicionálót, viszont mindössze azért betegednek meg, mert egyszerűen hűvösebbre állítják a kelleténél. Ha a külső és a belső hőmérséklet különbsége túl nagy, akkor már pillanatok alatt megfázhat, akár tüdőgyulladást is kaphat az ember, ha a túl hűvösre hűtött helyiségből kimegy a meleg környezetbe, aztán vissza.

 

Karbantartás:

 

Klímatisztítás – Beltéri egység

A split klímaberendezéseknek a beltéri egységében szűrők vannak felszerelve. Ezeknek az a feladata, hogy összegyűjtsék a szobák levegőjében levő port és egyéb szennyeződéseket. A helyes – és gazdaságos – működés érdekében a szűrőket rendszeresen tisztítani kell. Évente legalább egyszer feltétlenül érdemes szakemberrel átnézetni a split klíma berendezést, ugyanis a szűrők ugyan védik a készülék belső részeit a portól és egyéb szennyeződésektől, azonban egy idő után óhatatlanul szennyeződés rakódik le a szerkezet belső felületén. A rendszeres tisztítással és szakszerű szervizeléssel, amellett hogy kellemes hőmérsékletet élvezhet, tiszta és higiénikus is marad a szoba levegője.

 

Klímatisztítás – Kültéri egység

A split klíma kültéri egységét is legalább ilyen fontos tisztítani, karbantartani. Ebben az egységben helyezkedik el a kondenzátor, amely a gőzt cseppfolyósítja a készülékben. A kondenzátor a használat során eltömődhet. Ez, amellett hogy a split klíma készülék teljesítményét károsan befolyásolja, meghibásodáshoz is vezethet, az eltömődött kondenzátorú készülék túlmelegedhet.
Amennyiben odafigyel a split klíma rendszeres tisztítására, meghosszabbíthatja a készülék élettartamát, és energiát takaríthat meg.

20170718_161332

Rövidítések, szótár

Arcképes zöldkártya: 1995. január 1-től minden szabályozott anyag tartalmú hűtő, fagyasztó, légkondicionáló stb. készülék és berendezés hűtőkörét … érintő javítás csak zárt rendszerű lefejtő technológia, ill. recirkulációs berendezés alkalmazásával végezhető … és a hűtőkört érintő javítást csak a külön jogszabály szerinti, az új javítási technológia elsajátítását igazoló bizonyítvánnyal rendelkező szerelő végezhet.

Art cool: (Művészi Hűtés) Az Art Cool  készülékek különböző vásárlói igényekhez és kultúrához alkalmazkodva számos híres műalkotást kínál panelként, ezáltal galériává varázsolhatja szobáját ,emelve annak fényét híres festményekkel vagy fényképekkel. Az ART COOL különféle paneljei lehetővé teszik Ön számára, hogy a világon elsőként, klímakészüléke színét a háttér színének megfelelően cserélje. Az Lg fejlesztése az ART COOL egyedülálló formájával elnyerte az International Forum Design Award -ot (Nemzetközi formatervezési fórum díjat) és a Reddot Design Award-ot (Piros Pont formatervezési díjat) A kifinomult Art Cool sorozat mindenféle esztétikai és műszaki különlegességet tartalmaz, beleértve a neo plazma légtisztító rendszert, a Gold fin lamellákat és olyan újításokat, mint az automatikus tisztítási funkció.

Automatikus tisztítás: A klímakészülékek “szagának” fő oka a hőcserélőn megtelepedő penész. Ha a készüléket hűtési üzemben hagyományos módon kapcsoljuk ki, a penészgombák és baktériumok megtelepedhetnek a hőcserélő nedves felületén. Az automatikus tisztítási funkció kiszárítja a nedves hőcserélő felületet, megakadályozva ezzel a penész és baktériumok megtelepedését.

BiOnizer tm /aniongenerátor/: /Samsung/Kutatók fedezték fel ,hogy az ember számára lehetetlenség optimális teljesítményt nyújtani olyan környezetben, ahol az anion sűrűség 1000  negatív anion/cm3,miközben az irodaházak és üzemek levegője még ennél is károsabb, átlagosan mindössze 20-25 negatív aniont tartalmaz köbcentiméterenként. A légkondicionáló kimenetelétől 1 méterre mérve a Samsung BiOnizáló /aniongenerátor/ 400 000 anion/cm3koncetrációt állít elő, így az egész család egészségjavító tiszta levegőhöz juthat.

COP: Energiahatékonysági besorolás fűtés üzemmódban. “A”-tól  “G”-ig hét különböző energiahatékonysági besorolást különböztetünk meg, ahol az “A” a leghatékonyabb, míg a “G” a legkevésbé hatékony készüléket jelzi. COP= fűtési teljesítmény leadása osztva a fűtéskor felvett elektromos teljesítmény felvételével. A kapott arányszámot összehasonlítva az alábbi listával megkapja milyen a kiválasztott készülék energia hatékonysága.

EER: Energiahatékonysági besorolás hűtés üzemmódban. “A”-tól  “G”-ig hét különböző energiahatékonysági besorolást különböztetünk meg, ahol az “A” a leghatékonyabb, míg a “G” a legkevésbé hatékony készüléket jelzi. EER= hűtési teljesítmény leadása osztva a hűtéskor felvett elektromos teljesítmény felvételével. A kapott arányszámot összehasonlítva az alábbi listával megkapja milyen a kiválasztott készülék energia hatékonysága.

Elpárologtató:  Feladata: A helyiségek hűtésének biztosítása. Ez a berendezés, tulajdonképpen egy hőcserélő, a belső térben helyezkedik el és ezen keresztül, a mellette elhelyezett ventillátor egység továbbítja a kezelt levegőt. A hűtés, hogy bekövetkezzen, hűtőközeget kell biztosítani a csőkígyóból álló lemezbordás kialakítású egységhez. Az elpárologtató a megfelelő hűtőközeg ellátását egy termosztatikusan működő adagolószeleppel  vagy kapillárcsővel teszi lehetővé.  A  hőcserélőben lévő folyadékállapotú hűtőközeg elpárolgása hőelvonással jár és így következik be a hűtés.

Fan-coil (klímakonvektor): Kialakításra megegyeznek a split klímák beltéri egységeivel. Parapett  változatuk a legelterjedtebb, de létezik oldalfali, légcsatornás, kazettás, mennyezeti, kialakításban is. Az egységekben  hűtött vagy fűtött víz kering és az egységben szerelt ventillátor segítségével hatékonyabban fűti vagy hűti a kiválasztott helyiséget. Nagy központi rendszerekre köthetőek,  ahol pl. fűtést kazánnal, a hűtést folyadékhűtővel lehet megoldani.

Figyelő szem: A /DAIKIN/ cég fejlesztése a “figyelő szem” funkció, ahol a beltéri egységben elhelyeztek egy mozgásérzékelő szenzort. A szenzor feladata, hogy az egyébként is  energiatakarékos inverteres készüléket egy beállított normál üzemmódból egy energia kímélő üzemmódba kapcsolja át. Természetesen ez egy választható opció. A fogyasztó a távirányítón kiválasztja az üzemmódot , mely bekapcsolás után,  ha 20 percig nem érzékel mozgást,  akkor 2 C° -kal emeli a beállítotthoz képest a hőmérsékletet, ha pedig újra mozgást érzékel visszaáll az eredeti hőmérséklethez. A 2 C° emeléssel az inverteres kompresszor kisebb fordulatra szabályoz és még több energiát spórol meg.

Folyadékhűtő: A nevében is benne van, hogy folyadékok hűtésére alkalmas berendezés.  A 4-5 kW-ostól a több megatonnás teljesítményig rendelhetőek. Alkalmazása széles körű, a kis családi házaktól a hatalmas több száz szobás szállodák hűtését, átmeneti időszakban fűtését lehet vele megvalósítani.

Gold Fin: Az /Lg/ hőcserélő felülete korrózióálló aranyszínű bevonattal ellátott alumínium. Ez biztosítja, hogy a felület mindig korróziómentes és újszerű maradjon.

Hőszivattyú: Klímaberendezéseknél akkor beszélünk hőszivattyúról ha berendezés hűtő-fűtő üzemmódú. A fűtés üzemmódot egy automatikusan vezérelt négyállású szelep kapcsolja,  mégpedig úgy, hogy az elpárologtatót felcseréli a kondenzátorral.  A hűtőközeg szállítását továbbra is a kompresszor látja el.

Inverter:  egyfajta energia-átalakító áramkör, amely elektromos úton szabályozza a gép feszültség, áramerősség és frekvencia szintjét. Az inverterrel ellátott légkondicionálók esetében az áramkör a kompresszor fordulatszámát szabályozza, ami befolyásolja a kimeneti teljesítményt. A frekvencia emelésével nő a teljesítmény, míg csökkentésével a teljesítmény is alacsonyabb lesz. A légkondicionáló teljesítményének finomabb szabályozhatósága az inverter nélküli modelleknél sokkal hatékonyabb és érzékenyebb hőmérséklet-szabályozást eredményez. A szabályozható teljesítménynek köszönhetően az inverteres készülékek feleannyi idő alatt képesek elérni a kívánt hőmérsékletet, energia takarékosak, akár 30-40%-kal kevesebb áramot fogyasztanak, mint a nem inverteres egységek.

Jet cool: Eggyes készülékekben megtalálható funkció, mely gyors lehűtést  tesz lehetővé ebben az üzemmódban. Egy hűvös, erős légáramot fúj a gép maximum 30 percig, illetve amíg a szoba hőmérséklete a 18C°-ot el nem éri.

Klimatizálás: Az elnevezés a klíma, az éghajlat szóból származik és a képzeletben olyan, éghajlathoz, időjáráshoz kapcsolódott, amely az emberi tartózkodásra kellemes vagy valamilyen célra, tevékenységre a legjobban megfelel. Pontosabban meghatározva a klimatizálás olyan légállapot szabályozás, amely egy zárt térben az élőlények vagy ipari folyamatok részére a levegő állapotát folyamatosan egy  meghatározott kedvező értéken tartja.

Kompresszor: A berendezések fő alkatrésze. Feladata: az elpárologtatóból érkező száraz gáz nyomását a kondenzátor nyomására növelni.

Kondenzátor: Feladat. A beltérben az elpárologtató által elvont hő leadása. A kondenzátornak többnyire a külső térben kell elhelyezkednie, pontosabban olyan helyen, ahol a hőleadást eltudja végezni. Abban az esetben ha a csőkígyóból álló lemezbordás kialakítású egység nem tudja elvégezni feladatát, a hűtés sem lesz megfelelő. (Pl. szűk, nem megfelelően szellőztetett padlástérben való elhelyezés)

Kondenzvíz: A levegőben lévő páratartalom (vízgőz) a klímaberendezés elpárologtatóján, hűtés üzemmódban lecsapódik és összegyűl a csepptálcában. Az itt összegyűlő lecsapódott vízgőzt hívjuk kondenzvíznek, cseppvíznek. A kondenzvizet el kell vezetnünk a beltéri egységtől gravitációs vagy motorikus módon.

Kondenzvíz szivattyú: A kondenzvíz szivattyú speciálisan klímakészülékekhez gyártott vízszivattyú. A csepptálcából elfolyó kondenzvíz elfolyik egy úszóval ellátott tartályba, mely elektronikus kapcsolatban van magával a szivattyúval. A szivattyú általában álmennyezetben vagy padlástérben helyezkedik el és ide emeli  fel az összegyűlt cseppvizet, ahonnan már esztétikusabban el lehet vezetni.Csak végső esetekben ajánljuk, mert költséges és  meghibásodási lehetőséget hordoz magában.

Mobil klímaberendezés: Az ablakklímához hasonlóan egy gyárilag összeszerelt egységről van szó, mely kerekeken áll és könnyedén mozgatható a hűteni kívánó helyiségben. Elméletileg mobilitása a bárhol való elhelyezést takarja, gyakorlatilag a hozzátartozó gégecső szerelésével (ablakon, falon kívül kivezetendő) lekorlátozzuk szabadságát bizonyos területekre. Létezik osztott típusú megjelenési formája, ebben az esetben a gégecső helyett csővezetékek kötik össze a kihelyezendő kondenzátort. Nagy zajszint, egyenetlen hőmérséklet és légáram eloszlás jellemzi.

O2 Zuhany: /Panasonic/ A légkondícionálókban egy egyedi oxigénszint-fokozó membránt építettek be. Ez a rendszer megközelítőleg 30%-os oxigéntartalmú levegőt állít elő és szállít a szobába, ezáltal képes annak oxigén koncentrációjának 21%-on vagy még magasabb szinten tartani, ami megfelel a természetes levegő oxigén szintjének. Az oxigénszint-fokozó membránon nincsenek lyukak, így az apró porszemcsék, baktériumok és más káros részecskék nem juthatnak be a rendszerbe. Nincs káros szennyeződés csak tiszta oxigén dús levegő.

Split klímaberendezés: Egy helyiség klimatizálására  és  fűtésére szolgáló berendezések, melyek két külön egységből állnak. Sok megjelenési formájuk létezik: (Kazettás, Parapett, Oldalfali, Mennyezeti, Oszlop, Légcsatornás)

Beltéri egység: A klimatizálandó helyiségben van elhelyezve, tetszetős kivitelben távirányítóval felszerelve. Több fokozatú ventillátorral vagy automatikus fordulatszám szabályozással rendelkezik. A beltéri egységben van elhelyezve az elpárologtató.

Kültéri egység: Külső térben  helyezkedik el, ez az egység látja el a beltéri egységet megfelelő hűtőközeggel. Itt található a klímakészülék fő alkatrésze a kompresszor.

A két egység szigetelt rézcsövekkel csatlakozik egymáshoz. A Split rendszerű gépek fűtés üzemre is megrendelhetők. A fűtés üzem történhet elektromos úton illetve hőszivattyús megoldással, melynél a hőszivattyú megfordítja a hűtő körfolyamatot.

Szűrési rendszerek, szűrők: A légkondicionálókban használt szűrőrendszerek.

Silver Nano egészségvédelmi rendszer:/Samsung/egy átfogó rendszer, amely nanométer méretű ezüstionok segítségével biztonságosan és hatékonyan elpusztítja a kórokozókat,  penészgombákat és 650 különféle típusú baktériumot,  továbbá megakadályozza, hogy azok megtelepedjenek olyan helyeken, ahol ez leginkább káros. A Silver Nano egészségvédelmi rendszernek köszönhetően a Samsung légkondicionálók belsejét borító nanoméretű ezüstionok milliárdjai a baktériumokat már a szűrési folyamat során elpusztítják. Ezen túlmenően az ezüst nanobevonat szagtalanít is, így a helyiség tisztább és frissebb illatú lesz.

Neo Plazma légtisztító rendszer:/LG/  egyedülálló 12 fokozatú bio-enzimes szűrőkkel felszerelt rendszer. Amikor a levegő áthalad a szűrő egyes fokozatain a rendszer hatásosabban szűri ki a finom háztartási port, penészt, a különféle szagokat, élelmiszer illatot,  cigarettafüstöt. Mindemellett lebontja a baktériumok sejtfalát és tökéletesen elpusztítja azokat, ezáltal hatékonyan sterilizál.

Plazmaionizációs szűrőrendszer:/Midea/Miközben a helyiség levegője áthalad a plazma ionizációs zónáján a magas feszültség töltéssel látja el a szennyeződéseket. Mikor a levegő a statikus elektromos térhez ér, a por, füst és pollen részecskék több mint 95%-a megkötődik a statikus elektromos rácson. Ez a hatékony eljárás tisztább levegőt, egészségesebb környezetet biztosít és óvja az allergiában szenvedőket.

Nano Carbon szűrő:/LG/ a nanométer méretű aktívszén-szemcsés szűrő a szaganyagokat megköti, így biztosan és tökéletesen távolítja el a háztartási szagokat,  garantálva a kellemes közérzetet.

Plazma szűrő:/LG/ eltávolítja a mikroszkopikus  szennyezőanyagokat, a port, állati szőrt, házi atkákat és polleneket is, megakadályozva ezzel az asztmatikus jellegű  allergiás megbetegedéseket.

Nano Bio Fúziós szűrő:/LG/ nanométer méretű bio enzimjüket a baktériumok sejtfalára vezetik, hogy azt lebontva elpusztítsák a sejtmagot. Míg a hagyományos eljárások során inaktiválják a baktériumokat, vagy elpusztítják a sejt külső falát, ez az innovatív sterilizálás tökéletesen lebontja a sejtmagot és elpusztítja a baktériumokat.

Silver Nano e-szűrő:/Samsung/ az összes porrészecske és vírus 99,99%-ának eltávolítására képes, páratlan “porfogó”, szagtalanító. A szűrőn keresztül áramló elektromosság okozta mágnesesség befogja és eltávolítja a porrészecskéket ezzel megakadályozza, hogy bekerüljenek a belégzésre kerülő levegőbe. Ahogy a nanométer méretű ezüstrészecskék érintkeznek a kórokozókkal és baktériumokkal, gátolják ezeknek a szervezeteknek a légzését, így azok sejtnövekedése megáll és elpusztulnak. A kórokozók eltávolítása igen gyorsan, mindössze 2 órán belül megtörténik.

Katechin szűrő:/Panasonic,Samsung/ bio zöldszűrő segítségével köti meg a részecskéket és baktériumokat sztatikus elektromosság révén. A zöldteából kivont Katechin bevonatú szűrő hatástalanítja a megkötött baktériumokat. Az izzadság, cigarettafüst stb. okozta kellemetlen szagokat is lebontja és megszünteti.

Super alleru-buster szűrő:/Panasonic/egyszerre három különböző potenciális veszélyforrás ellen nyújt védelmet: kiszűri a baktériumokat, vírusokat és allergéneket a levegőből, ezáltal gondoskodik a lakótér levegőjének egészséges tisztaságáról.

Super Sonic:/Panasonic/ a beltéri egységbe épített ultrahang-frekvenciás levegőtisztító egység a szűrővel együttműködve gyorsabban és hatékonyabban képes kiszűrni a levegőből a port és más egészségre ártalmas részecskéket. Az eredmény: tisztább levegő rövidebb idő alatt.

AC Robot:/Panasonic/ technológiájának segítségével megelőzhető a légkondicionáló szűrőjének elszennyeződése. A beépített szűrőtisztító szerkezet rendszeresen és automatikusan eltávolítja a szűrőre rakódott szennyeződéseket.

Ionos légfrissítés:/Panasonic/ cm3-enként 20 000 negatív töltésű ion gondoskodik a szoba levegőjének üdeségéről. Úgy érezheti magát mintha vízesés mellett vagy erdőbe pihenne.

Fotokatalitikus szagtalanító szűrő:/Daikin/ Anti-bakteriális és szagtalanító hatású. A szűrő nagy hatékonysággal bontja le a cigarettafüstöt, a háziállatok szagát és a baktériumok, káros mikroorganizmusok szaporodását is gátolja. Amikor a szűrő hatékonysága lecsökken, napfényre kihelyezve visszanyeri aktivitását.

Antiallergén szűrő:/Samsung/egy textil, amely elnyomja a csírák növekedését, így egyben anti-bakteriális szagtalanító funkciója is van. Egy enzimhez hasonló katalizátorral a Samsung kutatócsoport felfedezte, hogy a Fém Ftalocianint abszorbeálja és feloldja az allergéneket. A Samsung beépítette ezt a Fém Ftalocianint Antiallergén szűrőjébe így a textil maga képes megkötni és feloldani az allergéneket.

Aktívszenes elektrosztatikus üvegszálas szűrő:/Midea/ A szűrő aktív szénből és elektrosztatikus üvegszálas szűrőből áll. Az aktívszenes szűrő elnyeli a kellemetlen szagokat és hatástalanítja az ártalmas vegyi gőzöket. A szűrő felületén a pozitív töltés kialakításával az elektrosztatikus üvegszálas szűrő felfogja a kis porszemcséket, füstöt és állati szőrt, ezáltal védelmet nyújt az allergiás megbetegedések ellen.

Bio szűrő: /Midea/ egy speciális biológiai enzimből és Eco filterből áll Az Eco szűrő kiszűri a levegőben lévő apró porszemeket és hatástalanítja a baktériumokat, gombákat valamint a mikrobákat. A biológiai enzim egyesül a baktériumokkal és fokozatosan feloldja a baktériumok sejtfalát, ezáltal elpusztítja azokat.

Frescho Tech/anionos/ szűrő:/ Midea/A vízesés, patak és erdő, ahol megfelelő mennyiségű anion áll rendelkezésre, megnyugtatja és felfrissíti az  embereket. Az anionok jó hatással vannak az idegrendszerre, a vérkeringésre, javítják a tüdő működését és hatékonyan megelőzhetőek a légzőszervi megbetegedések. A Frescho Tech előnyeit kihasználva a Midea klímaberendezés otthonába hozza az erdei levegőt. Amint a levegő keresztüljut az ionizátor keféjén az ionizáció eredményeként automatikusan anionok keletkeznek/3400V magas statikus tér/. Az anion mennyisége az 1 000000 db/cm3 értéket is elérhetik. Egy-egy elektron nyerésével az  anionok hatástalanítják a vegyi párát és port s pozitív ionok jutnak a levegőbe.

Porszűrő: hagyományos szűrő, amely a legkisebb porszemcséket is kiszűri és mosással könnyen tisztítható. Minden klímakészülékben megtalálható, mint előszűrő.

Zajszint: A zaj az emberek számára kellemetlen  hang, zörej. Az embert érő erős és tartós zaj halláskárosodást, ingerlékenységet, gyomor panaszokat, általános kimerültséget válthat ki. A megengedett zajszintekre szigorú előírások vannak.  A fül érzékelését követő (A) hangnyomásszint szűrő beépítésével a zajszinteket dB(A) értékkel jelölik.

Vegytisztított rézcső: A klímarendszerekhez vegyileg tisztított rézcsövek használata ajánlott. Ezen csövek használata ajánlott a klímarendszerek kiépítésénél és minden szerelőnek törekedni kell arra, hogy a szerelés idején is minél rövidebb ideig maradjon  nyitva a felhasználni kívánt rézcső. A klímarendszereknél bármilyen rézcsőbe jutó szennyeződés a klímánk élettartalmának csökkenésével járhat.

VRV, VRF, Multi V, DVM változó hűtőközeg áramlású rendszerek: A légkondicionálási rendszert egy változtatható teljesítményű kompresszor működteteti és több párologtatót (beltéri egységet) foglal magába. Ez a nagy hatékonyságú légkondicionálás a következő generáció moduláris rendszerének tekinthető, kétségtelen, hogy megváltoztatta a magasépítésű épületek hűtésének arculatát. A különböző alkalmazások széles körét biztosítja irodai, szálloda és iskolai környezetben. Könnyű telepíthetőségének és egyszerű vezérlőrendszerének köszönhetően meg is haladja a légkondicionálás piaci igényeit.

Különféle beltéri egységeket választhat, azokat szabadon ötvözheti igénye és beltéri egységei szerint, stílusos kivitelük pedig elegáns légkört teremt. Parapet beltéri egységet (Pl.kazettás, vagy légcsatornás típust) telepítve gazdaságosabban használhatja ki a belső teret. Akár egy kültérire 64 beltéri egység is telepíthető. Különféle tereknek és hosszú csöveknek köszönhetően legalkalmasabb hűtési/fűtési rendszert tervezhet meg (akár 1000 m is lehet a Daikin VRV III kültéri egység esetében). Ezáltal a légkondicionálási rendszert szinte bárhová telepítheti.

Reméljük, hogy sikerült segítenünk a megfelelő megoldás megtalálásában.